top of page
KOMBUCHA-33_edited.jpg
 לוגו של living liquids קמבוצה חיה
קישוט לכותרת

מהי קמבוצ'ה?

קמבוצ'ה היא התססה של תה בעזרת פטריה פרוביוטית. התהליך והמרקם מזכירים בירה ושמפניה אך בסוף התהליך אנחנו מקבלים מוצר שהוא לא אלכוהולי ורווי בפרוביוטיקה. 

הטעם של הקמבוצ'ה הוא חמוץ-מתקתק עם מרקם של שמפנייה,
ומשתלב נפלא עם האוכל או כמשקה בוקר להתעוררות.

מקור הקמבוצ'ה

קישוט לכותרת

קמבוצ'ה היא משקה עתיק יומין, במקור מיבשת אסיה (ככל הנראה טיבט), שנוצרה על ידי נזירים שהיו מתסיסים את המשקה וצורכים כתרופה. בהמשך הקמבוצ'ה התגלגלה למזרח אירופה, והיה ניתן למצוא אותה על המדף בכמעט כל בית. היא הייתה חזקה ומרוכזת, ושימשה כתרופה לתחלואות מגוונות. לאחר מכן הקמבוצ'ה הגיעה לארה"ב והפכה למשקה בסגנון שאנו מכירים היום - סקסית, טעימה להפליא, תוססת ובעלת טעמים טבעיים שצמחו מהשפע שגדל סביבנו. כיום ניתן למצוא קמבוצ'ה על המדף בכל חנות טבע, זמין גם לכל מי שלא מגדל קמבוצ'ה בביתו. היום זהו משקה פופולרי ומוכר, שכבר כבש את העולם. 

מה מיוחד
בקמבוצ'ה שלנו?

קישוט לכותרת

כאשר חזרנו לישראל ב-2017, הופתענו לגלות מבחר דל מאוד של משקאות על המדפים. כמעט ולא מצאנו משקאות פונקציונליים שהולכים בד ובד עם המודעות המתפתחת לבחירות התזונתיות שאנו עושים על מנת להיטיב עם הבריאות שלנו בטווח הקצר והטווח הארוך - וקמבוצ'ה היא זו בדיוק. זו הייתה הנקודה ממנה צמח הרעיון העסקי שלנו - למלא את החסר בין המודעות המתפתחת לבין היצע המשקאות הדל בישראל. 

מאז שהתחלנו לייצר קמבוצ'ה (ומלבד החיבה האישית שלנו למשקה הטבעי , הטעים והמוגז הזה)  - תמיד הערכנו את היתרונות הבריאותיים שלה. היתרונות הבולטים של קמבוצ'ה נובעים מהכמות אדירה של הרכיבים הפרוביוטיים הפעילים שהיא מכילה. רק קמבוצ'ה חיה (RAW) משמרת את התכונה הייחודית הזו של המשקה, וזה העקרון שהנחה אותנו בתכנון המוצר שלנו. כל הבחירות שלנו בייצור הקמבוצ'ה נעשו על מנת לשמר את ערכי הפרוביוטיקה הטבעית, כמו הבחירה של בקבוקי זכוכית לעומת פלסטיק, תהליך ההכנה הקפדני והצורך לוודא שהמוצר יהיה טרי גם בתנאי מדף. 

בנוסף הצלחנו לייצר טעמים מפתיעים וטעימים להפליא על ידי שימוש בצמחים ותבלינים טבעיים לחלוטין.  

קמבוצ'ה גוניפר נמזגת לכוס
קישוט לכותרת

100% קמבוצ'ה חיה

קמבוצ'ה חיה הינה משקה קמבוצ'ה שגדלה בהתססה מסורתית מהסוג שמאפשר לפטרייה את אפשרויות הגדילה האופטימליות. בנוסף, המשקה עצמו לא עובר תהליכי עיקור / פסטור / שימור מהסוג שפוגעים בקהילת הבקטריות החיה שבקמבוצ'ה.

 

100% קמבוצ’ה חיה מתאר את סוג הקמבוצ’ה שלנו שעוברת התססה מסורתית בין 10-14 יום ומשם ישירות לבקבוק,  כיום בשוק ניתן למצוא סוג קמבוצ'ה שאיגוד הקמבוצ’ה העולמי נתן לו את השם קמבוצ'ה סודה. והוא מתאר תהליך תעשייתי של ערבוב קמבוצ’ה מרוכזת עם מיץ ממותק וCO2
ומשם מגיעה השאלה: כמה אחוז קמבוצה יש אצלנו??

עבורינו זאת שאלה רטורית ושוות ערך לשאלה "כמה בירה יש בבירה?" 

 

אנחנו רואים בשמירה על 100% קמבוצ'ה חיה חשיבות עליונה שכן בכך נשמרים כל האיכויות הפרוביוטיות והרפואיות.

המחויבות הזו טומנת בחובה קשיים עסקיים לוגיסטיים רבים, בעיקר חיי מדף יותר קצרים וחיוב לשמור את המוצר בקירור.

אבל מבחינתנו כל חלופה אחרת שתפגע בפרוביוטיקה הטבעית שבקמבוצ'ה שוות ערך להריגת המוצר, ואצלנו בLiving Liquids אנחנו מאמינים שמזון צריך להיות חי, שמח ובעל תדר אנרגטי גבוה.

תמיד חשוב לזכור: "אנחנו מה שאנחנו אוכלים"

Couple Running
קישוט לכותרת

מעי בריא גוף בריא

מערכת העיכול מאוכלסת מטריליוני חיידקים ולכן היא נחשבת לסופר אורגניזם וקיבלה את השם מיקרוביום. הרכב המיקרוביום הייחודי לכל אדם מהווה מעין “גנום שני” המשפיע באופן ישיר על התפקוד היומי ברמה הרגשית, המנטלית והפיזית. בנוסף, נמצא שתפקוד לקוי של המיקרוביום משפיע על מיני מחלות נפוצות. בעבר היה נהוג להילחם בחיידקים עם אנטיביוטיקה, היום ברפואה ישנה חשיבות בהשבחה של חיידקים טובים.

 

הפרוביוטיקה בקמבוצ'ה “חיה” היא כמו שפרוביוטיקה אמורה להיות. לאחר שתייתה היא יוצרת סימביוזה עם חיידקי המעיים הטבעיים בגוף ומשנה את הרכב המיקרוביום. הקמבוצ'ה מסייעת לנו בתהליך העיכול ע"י פירוק טוב ויעיל של המזון ובנוסף תורמת בניקוי הרעלים המיותרים שנתקעים לנו במערכת.

 

מכיוון שהעיכול הוא הפעולה הכבדה ביותר שלנו, עיכול טוב ויעיל מסייע במניעת עייפות ומשחרר לנו עודפי אנרגיה המזרימים חיות לשאר חלקי הגוף.

 

קמבוצ'ה מסייעת בפירוקם של סוכרים וגלוטנים חופשיים ומייצרת סביבה בריאה ונעימה המונעת הופעה והתרבות של פטריות אחרות. 

בקבוק קמבוצ'ה חיה על שולחן לתצוגה יפה

ויטמינים
והפתעות נוספות

קישוט לכותרת

אחת ההפתעות של הקמבוצ'ה זה שהיא עשירה בויטמינים C ו- B קומפלקס. זהו תוצר מיוחד של הסימביוזה בין השמרים והבקטריות שגם נושמות וגם מפרקות את התה והסוכר.

תוספת מעולה לחשיבות הגבוהה של מוצרים חיים, ויתרון משמעותי לטבעוניים.

 

בנוסף אנחנו מרוויחים את כל האיכויות של התה עצמו שמעורר מנקה ומעניק לנו מידה מדוייקת של קפאין ונוגדי חמצון.

למי זה מתאים
וכמה מתי מומלץ לשתות?

קישוט לכותרת

בנוסף ליתרונותיה הבריאותיים, הקמבוצ'ה היא משקה טעים ומהנה לשתייה. מבחינה קולינארית היא מתאימה כתחלופה למשקאות סודה ממותקים או למשקאות אלכוהולים תוססים. בכך היא מספקת מענה למשפחה המודעת.

מבחינת הכמות ישנן שתי אסכולות:
ראשונה, שתיית חצי בקבוק בבוקר על בטן ריקה - מאפשרת לגוף לספוג את המירב מהפרוביוטיקה ולייצר תהליך עיכול מיטבי לאורך היום. 

השנייה, במהלך האכילה ובייחוד יחד עם ארוחה כבדה -  שילוב הפרוביוטיקה בארוחה מונע את תחושת הכבדות בסיומה ומאפשר המשך התנהלות נינוחה וקלילה לאורך היום.

לגבי עודף שתייה - אין סיבה לדאגה.
הגוף שלך ידע לסמן לך לעצור הרבה לפניי.
 

לבעלי רגישות למאכלים חומציים או סכרתיים, מומלץ להיוועץ עם רופא לפני צריכת קמבוצ'ה.

KOMBUCIA-30.jpg

איך מכינים קמבוצ'ה?

קישוט לכותרת

בשביל להכין קמבוצ'ה טובה צריך להתחיל עם קמבוצ'ה טובה. 

המשפט המעגלי הזה מייצג בצורה הכי טובה את התהליך של הקמבוצ'ה. הבסיס של הקמבוצ'ה נקראת S.C.O.B.Y (קהילה סימביוטית של שמרים ובקטריות) תרבית הקמבוצ'ה שייחודית לכל מגדל.​ לתרבית הקמבוצ'ה מוסיפים תה, סוכר ומים. ומשם נותנים לקסם לעשות את שלו... וכעבור כ 10-14 יום אנחנו מקבלים את קמבוצ'ה מוכנה לשתייה.
משם נוסיף טעמים שונים... מיצים טבעיים שנסחטים או עשבי תיבול טריים שנספגים בתוך הקומבוצ'ה המוכנה, ויחד הם נכנסים לתסיסה שנייה.

לאחר מכן, הקומבוצ'ה החיה שלנו עוברת תהליך תסיסה שלישי שבו היא מקבלת עוד כמה ימים של תסיסה, מה שנותן לה זמן "לאכול" יותר מהסוכרים מחומרי הטעם.
כך מכינים קומבוצ'ה בצורה מסורתית וככה אנחנו מכינים את זה.

צפו בסרטון ההדרכה הקצר שלנו

לוגו של יוטיוב
bottom of page